Simulace výrobní linky pro kompletaci světlometu automobilu v systému Tecnomatix Process Simulate - Hampl, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Diplomová práce popisuje návrh a realizaci simulace v programu Tecnomatix Process Simulate. Práce se zabývá vytvořením simulované linky lepení ochranného skla na světlomet s použitím čtyř stacionárních robotických ramen. Vytvořená simulace se chová jako reálná robotická linka, takže zde bylo implementování několik vstupních snímačů, robotických operací, ale také dopravníková struktura. Veškeré řízení probíhá přes naprogramované PLC, v TIA portálu 14. Diplomová práce zahrnuje důkladný popis návrhu celé simulace spolu s prostředím Tecnomatix Process Simulate. Vzhledem k široké škále externího zprovoznění, byly v diplomové práci navrženy a vyzkoušeny tři nejdůležitější způsoby, jednalo se dva druhy OPC serveru, ale také PLCSIM Advanced. Závěr diplomové práce popisuje způsob řízení simulace spolu s vizualizací celé procesní buňky.

This master´s thesis describes the design and realization of the simulation in program Tecnomatix Process Simulate. The thesis deals with the creation of a simulated assembly line of gluing a protective glass to the headlight. For this operation is using four stationary robotic arms. Created simulation behaves like a real robotic assembly line. In simulation is implemented several input sensors, robotic operations and conveyer structure. The control is done with PLC programmed, designed in TIA portal 14. Thesis includes a detailed description of the design whole simulation, together with the Tecnomatix Process Simulate environment. This software offer a many external commissioning and three bigger were tested, two kinds of OPC servers and PLCSIM Advanced. The conclusion of the diploma thesis describes the way of simulation control with visualization of whole process cell.
The robotic cell for car headlight assembly simulation
Keywords: Tecnomatix Proces Simulate; průmysl 4.0; digitální továrna; dopravník; snímače; tok materiálu; stacionární robot; simulace; PLC; OPC server; TIA portál; OPC UA; HMI; Tecnomatix Proces Simulate; industry 4.0; digital factory; conveyer; sensors; materiál flow; stationary robot; simulation; PLC; OPC server; TIA portal; OPC UA; HMI