Virtuální peněženka kompatibilní s kryptoměnou - Marušin, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2019)
Účelom tejto práce je analyzovať rozdiely medzi klasickými platobnými systémami a kryptomenami. Štúdia tiež porovnáva najznámejšie kryptomeny a vysvetluje ako pracujú. Analýzov prinípov ktyptomien zamerané hlavne na Ethereum, ale aj Bitcoin, budeme vidiet ako je možné naimplementovať virtuálnu peňaženku určenú na ukladanie takýchto digitálnych tokenov ci spracoavnie vlastnych tokenov. Na koniec je popísaná implementáciu virtuálnej peňaženky pre Ethereum a ERC20 tokeny. Praktická ukážka naprogramovaná v jazyku Python zahrnie väčšinu popísaných princípov vrátane generovania prívatných a verejných kľúčov s príslušnými adresami, manipuláciu s tranzakciami či tokenmi.

The purpose of this thesis is to identify differences between classical payment systems and cryptocurrencies. A paper also compares the most well-known cryptocurrencies and explains how they work. By analyzing the principles of cryptocurrencies focused mainly on the Ethereum, we can see how virtual wallets for these digital tokens can be implemented and how we can work with custom tokens. A demonstration of created virtual wallet for Ethereum and custom ERC20 tokens is shown. Implemented practical example using Python programming language covers principles as generating private and public keys with appropriate addresses, manipulation with tokens and transactions or providing tests.
Virtual Wallet Compatible with Cryptocurrency
Keywords: peňaženka; platobné systémy; kryptomeny; Ethereum; ERC20; Python; blockchain; wallet; payment systems; cryptocurrencies; Ethereum; ERC20; Python; blockchain