Návrh zařízení pro přípravu a přepravu slévárenského vosku - Koutek, Karel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Cílem této práce je provést rozbor využití některých druhů hydrostatických čerpadel vhodných pro přepravu a zpracování slévárenského vosku. První část práce se bude zabývat běžně používanými technologiemi pro zpracování vosku, včetně konstrukčních specifikací daných zařízení. Ze získaných informací bude následně proveden jednoduchý konstrukční návrh čerpadla.

The aim of this work is analyze using some types of hydrostatic pumps suitable for the transfer and processing of foundry wax. The first part will deal with commonly used wax processing technologies, including design specifications of the devices. Second part will contain a simple design of the pump will be carried out.
Design of the device for the liquid wax transport and preparation
Keywords: Slévárenský vosk; přesné lití; hydrostatické čerpadlo; konstrukce; zpracování; návrh; Foundry wax; investment casting; hydrostatic pump; design; processing; design