Rozšířené využití zařízení SDH a systému TIMS v laboratořích - Kadlec, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Cílem tohoto projektu je využití modelového výukového systému TIMS při simulaci systému Synchronní Digitální Hierarchie SDH a vytvoření laboratorních úloh pro výuku v oblasti vysokorychlostních komunikačních systémů. V teoretické části práce je popis přenosového systému Synchronní Digitální Hierarchie SDH a předkládá teoretický základ v této problematice. V praktické části práce nabízí 4 výukové laboratorní úlohy, které je možno využít ve výuce.

The goal of this project is to use the model for educational system TIMS as a simulation of Synchronous Digital Hierarchy SDH system and to create laboratory tasks applicable for teaching in a The theoretical part is the description of the transmission system, Synchronous Digital Hierarchy SDH and presents a theoretical basis of this issue. The practical part of the work offers 4 laboratory tutorials that can be used in teaching process.
Extended Usage of SDH Equipment and TIMS System in Laboratories
Keywords: synchronní digitální hierarchie; synchronní optické sítě; tutorTIMS; Tims-301; synchronous digital hierarchy; synchronous optical network; tutorTIMS; Tims-301