Návrh zásobníku pro sypké materiály - Vydra, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2014)
Tato diplomová práce řeší návrh hlubokého zásobníku pro sypké materiály. Je zde proveden rozbor volby typu a konstrukce zásobníku, návrh rozměrů a pevnostní výpočet zásobníku. Je zde popsaná možnost vzniku klenby při vyprazdňování zásobníku a způsoby, jak potlačit možný vznik klenby pomocí aktivních a pasivních prvků napomáhajících toku. Také se zabývá popisem aktivních a pasivních stavů napjatosti materiálu v zásobníku. Jsou zde vyhodnoceny různé možnosti úprav zásobníku pro různé materiály.

This diploma thesis is solving systems design of silo for powdery materials. There is analysis of type choise and silo construction, dimension design and silo strenght calculation. There are described the possibility of emptying the vaults and ways to suppress the possible emergence of the vault using aktive and passive elements, that condustive to flow. It also describes active and passive stress state of the material in the silo. There are evaluated various options for editing the silo for different materials.
Project of silo for powdery materials
Keywords: silo; zásobník; sypké materiály; silo; reservoir; powdery materials