Návrh konstrukce jednoúčelového stroje pro čelní frézování - Cagáň, Juraj (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2020)
V úvodných kapitolách opisuje bakalárska práca široké spektrum možností pri výbere komponentov vo fáze návrhu CNC stroja, či už z hobby alebo profesionálnej oblasti. Následne uvádza 3 koncepčné varianty kinematického usporiadania a niekoľko relevantných kritérií, na základe ktorých bude zvolený ten najvhodnejší. S využitím nadobudnutých poznatkov je v praktickej časti popísaný výber jednotlivých súčastí stroja, doplnený základnými technickými výpočtami.

In introduction chapters of the bachelor's thesis there is described a wide range of options for components selection in the design phase of a CNC machine, from a hobby or a professional field. Subsequently, there are introduced 3 conceptual variants of the kinematic arrangement and several relevant criteria, on the basis of which the most suitable one will be chosen. By using the acquired knowledge, in the practical part there is described the process of machine´s individual parts selection, supplemented by the basic technical calculations.
Construction design of one purpose face milling machine
Keywords: Frézka; čelné frézovanie; CNC – číslicové riadenie počítačom; obrábanie; jednoúčelový stroj; Milling machine; face milling; CNC – computer numerical control; machining; one purpose machine