Mateřská škola - Berényiová, Christiána (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2019)
Diplomová práce řeší návrh a vypracování projektové dokumentace pro mateřskou školu ve městě Velké Pavlovice. Jedná se o samostatně stojící budovu se dvěma nadzemními podlažími a částečným podsklepením umístěnou v mírně svažitém terénu. Objekt je vyzděný z vápenopískových tvárnic s kontaktním zateplením, založený na základových pásech. Stropní konstrukci tvoří předpjaté dutinové panely. Objekt je zastřešený jednoduchou plochou extenzivní střechou. Mateřská škola je navržená pro 40 dětí rozdělených do dvou oddělení. Obě oddělení se nacházejí v 1NP spolu s výdejnou. V suterénu se nachází technické zázemí. Ve 2NP je společenská místnost, víceúčelová třída a ředitelna. Dispozice jsou navrženy v souladu s provozem mateřských škol.

The subject of this diploma thesis is design and project documentation of a kindergarten in Velké Pavlovice. It is a separately standing structure with two floors and partial basement located in slightly sloping terrain. The building is constructed of sand-lime blocks with contact thermal insulation, supported by strip foundations. Ceiling construction is made of prestressed hollow-core slabs. This object is roofed by a simple, flat, extensive roof. This kindergarten is designed for 40 children divided into two sections which are located right in the 1st floor together with food delivery. The technical room is in the basement. The common room, multipurpose classroom and headquarters are situated on the 2nd floor. Disposition is proposed in accordance with operation of kindergarten.
Kindergarten
Keywords: mateřská škola; zděná stavba; vápenopískové tvárnice; předpjaté stropní panely; plochá extenzivní střecha; dvě nadzemní podlaží; částečné podsklepení; výtah; základové pásy; ztracené bednění; kontaktní zateplení; kindergarten; brick building; sand-lime blocks; prestressed hollow-core slabs; flat extensive roof; two floors; partial basement; elevator; strip foundations; permanent formwork; contact thermal insulation