Fyzická bezpečnost a management sítě na fyzické vrstvě - Rozsypal, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou fyzické bezpečnosti, zvláště managementu sítě na fyzické vrstvě referenčního modelu ISO/OSI. První část této práce je zaměřena na motivaci pro zavedení inteligentního řešení. Druhá část vysvětluje základní principy a prvky použité v systémech managementu fyzické vrstvy. Další část se zaměřuje na konkrétní řešení systému pro management fyzické vrstvy od společnosti Molex. V posledních částech této práce jsou popsány zjištěné slabiny systému a provedeno srovnání daného řešení oproti jeho konkurentům. Příloha k této práci zahrnuje vytvořenou laboratorní úlohu.

This master's thesis is focused on physical security, mainly the network management of the ISO/OSI physical layer. First part deals with the motivation of introducing inteligent solutions. The second part explains the basic principles used in the physical layer management. The third section is focused on particular solutions available by the Molex company. The last parts of this thesis describe identified weaknesses and a comparison of such solution and other solutions provided by competition. The appendix of this thesis involves a created laboratory exercise.
Physical security and network management on physical layer
Keywords: bezpečnost; fyzická vrstva; management; AIM; Molex; MIIM; security; physical layer; management; AIM; Molex; MIIM