Výroba akvárií Pavlica Brno - Suchý, Radek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2025)
Předmětem řešení bakalářské práce je návrh průmyslové haly na výrobu akvárií v městské části Brno-Černovice. Hmota objektu byla rozdělena do tří objemů. Hlavní vstupní část v kombinaci se stolárnou byly vybočeny ve směru příjezdové komunikace. Prostory výroby a expozice akvárií pak respektují pravoúhlé tvary pozemku. Administrativní část objektu má dvě podlaží, navazující výrobní prostory jsou jednopodlažní a svou výškou odpovídají výšce dvou podlaží administrativních. Prostory expozice vybočují ze severní strany objektu a dochází zde ke zvýšení světlé výšky pro zvýraznění reprezentativnosti prostor. Cílem bylo vytvořit efekt vysunutých betonových desek a obnažené nosné konstrukce. Vznikají tedy dvě hmoty, které se navzájem prolínají. Jedna ve formě masivních betonových desek a druhá subtilní zapuštěná skleněná krychle; akvárium.

The subject of this bachelor's thesis is the design of an industrial hall for aquarium production in the Brno-Černovice district. The mass of the building was divided into three volumes. The main entrance area, combined with the carpentry workshop, is offset in the direction of the access road. The production and exhibition spaces of the aquariums follow the rectangular shape of the plot. The administrative part of the building has two floors, while the adjacent production areas are single-story and match the height of the two administrative floors. The exhibition spaces extend from the northern side of the building, where the clear height is increased to emphasize the representative nature of the space. The goal was to create the effect of protruding concrete slabs and an exposed load-bearing structure. This results in two interwoven masses – one in the form of massive concrete slabs and the other as a subtle, recessed glass cube, resembling an aquarium.
Manufacturing of Aquaria Pavlica Brno
Keywords: výrobní hala; prefabrikace; Revit; BIM; brutalismus; Brno; production hall; prefabrication; Revit; BIM; brutalism; Brno