Design elektrické lokomotivy - Chropovský, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2016)
Tématem této diplomové práce je design elektrické lokomotivy, konkrétně univerzálního samostatného tahače určeného k tažení osobních vagónů nebo průmyslových souprav. Cílem designu je navrhnout ucelený stroj, který respektuje současné estetické trendy a splňuje technické a ergonomické požadavky.

The topic of this master’s thesis is design of electric locomotive, more specifically universal independent machine made for pull of personal trains and industrial trains as well. The main aim of this design is to create compact design which follows current estetical trends and fulfill technical and ergonomic needs.
Design of Electric Locomotive
Keywords: Lokomotiva; elektrické napájení; kolejové vozidlo; design; ergonomie.; Locomotive; electric power; rail vehicle; design; ergonomics.