Design horizontální kmenové pásové pily - Homola, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Tématem práce je návrh horizontální kmenové pásové pily, přičemž se práce zabývá především problémy stávajících strojů na trhu. Cílem práce je vytvoření efektivního designu a vyřešení problematických částí, s důrazem na modernizaci pásových pil zpracovávajících surové dřevěné kmeny.

The theme of this thesis is design of horizontal band saw and it deals with problems of existing machines on market. Main goal of work is to create effective design and solution of problematic parts, with emphasis on modernization of band saws, which ones processing raw tree trunks.
Design of Horizontal Wood Band Saw
Keywords: Kmenová pila; pásová pila; kmen; pila; zpracování dřeva; design.; Tree trunk saw; band saw; trunk; saw; woodworking; design.