Aplikace měřicích sond v procesu obrábění - Vrzal, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Bakalářská práce je zaměřena na měřicí metody v procesu třískového obrábění. Cílem je vytvoření stručného přehledu měřicích metod. Práce je rozdělena na dvě části. První část se soustředí na měřicí prostředky pro kontrolu a měření mimo obráběcí stroj. V druhé části je uveden stručný přehled aplikací měřicích sond, které jsou použitelné přímo na obráběcím stroji.

This bachelor thesis is focused on measuring methods in process of machining. The object of this work is making summary of measuring methods. The thesis consists of two parts. First part focuses on measuring means for the inspection and the measuring outside the machine tool. The second part provides summary of application of measuring probes, which are used directly in the machine tool.
Application of measuring probes in machining process
Keywords: měřicí metody; měřicí sondy; obrobkové sondy; nástrojové sondy; měřicí cykly; measuring methods; measuring probes; inspection probes; tool probes; measuring cycles