Vzdálené řízení a monitorování na základě GSM - Vácha, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2014)
Tato práce se zabývá návrhem systému, pracujícího v síti GSM, pro vzdálené řízení a monitorování. Na základě návrhu je poté sestrojeno vlastní vestavěné zařízení ovladatelné pomocí SMS zpráv. Zařízení dokáže nastavovat své výstupy, monitorovat vstupy a informovat uživatele o případných změnách. Uživatel má možnost řídit a monitorovat zařízení pomocí aplikace nebo SMS zprávy z mobilního telefonu.

This thesis deals with a draft of a system working in the GSM Based Remote Control and Monitoring. Based on the draft a device of own design, controllable by SMS messages, is then built. The device can set its outputs, monitor inputs and inform the user about possible changes. It is possible for the user to control and monitor the device with the help of an application or SMS message from a mobile phone.
GSM Based Remote Control and Monitoring
Keywords: GSM; monitorování; řízení; systém; SMS; vestavěné zařízení; univerzální modul; GSM modul; Python; xmega; GSM; monitoring; control; system; SMS; embedded device; universal module; GSM module; Python; xmega