Řízení bezpečnosti v malých a středních podnicích - Olej, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2022)
Bakalářská práce se zabývá sestavením vlastní metodiky pro řízení rizik na základě již existujících standardů, uplatnitelné v malých a středních podnicích v České republice. V teoretické části jsou analyzovány zákonné povinnosti, existující standardy a současná situace. Do praktické části se řadí návrh metodiky, nasazení ve vybrané firmě a zhodnocení použitelnosti.

This bachelor thesis deals with the compilation of own methodology for risk management, which is based on existing standards, applicable in small and medium-sized enterprises in the Czech Republic. The theoretical part analyzes the legal obligations, existing standards and the current situation. The practical part includes the design of the methodology, deployment in the selected company and usability evaluation.
ITSM in Small and Medium-Sized Enterprises
Keywords: Analýza rizik; řízení rizik; bezpečnost IT; ISO 27001; IT bezpečnost; Risk analysis; risk management; IT security; ISO 27001; IT security