Interpolace obrazů - Václavík, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáváním některých interpolačních metod, při použití na různé druhy šedotónových 2D obrazů. Z hlavní části je zaměřena na lineární, kvadratickou a kubickou metodu a jejich kvalitativní vyhodnocení pro několika násobnou změnu obrazového rozlišení. K samotnému provedení analýzy je použito programové prostředí Matlab.

This bachelor’s thesis deals with the comparison of different interpolation methods. And their use on different grey scaled 2D images. The main part is dealing with linear, quadratic and cubic method and their qualitative evaluation for multiple resizing of image resolution. The analysis is resolved in computing system Matlab.
Image Interpolation
Keywords: Interpolace; histogram; rozlišení; obraz; pixel; bitmapa; Interpolation; histogram; resolution; image; pixel; bitmap