Modelování a analýza řízení samočinně parkujícího vozidla - Krucina, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá samočinně parkujícími vozidly a jejich chováním. Popisuje různé stupně automatizace parkování a s tím spojené technologie. Zabývá se kinematickým modelem vozidla a různými způsoby reprezentace pohybu. Shrnuje základní modelovací nástroje a věnuje se především nástroji UPPAAL SMC, ve kterém je následně vytvořen model samočinně parkujícího vozidla a jeho okolí, jehož implementace je v práci popsána. V závěru práce je vytvořený model podroben analýze pomocí metody statistického ověřování modelu a následně je zkoumán vliv hustoty provozu.

This bachelor thesis deals with self-parking vehicles and their behavior. It describes the levels of parking automation and related technologies. It describes the kinematic model of the vehicle and various ways of representing movement. It summarizes the basic modeling tools and focuses mainly on the UPPAAL SMC tool, in which a model of a self-parking vehicle and its surroundings is subsequently created. Its implementation is described in the work. At the end of the work, the created model is analyzed by using the method of statistical model checking of the model and then examines the effect of traffic density.
Modeling and Analysis of Self-Parking Vehicle Control
Keywords: parkovací asistent; automatické parkování; samočinně parkující vozidlo; parkovací senzory; modelování; časové automaty; statistické ověřování modelu; UPPAAL; parking assistant; automatic parking; self-parking vehicle; parking sensors; modelling; stochastic timed automata; statistic model checking; UPPAAL