Dithering obrazu - Štefaník, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Bakalářská práce se zabývá omezováním barevného prostoru obrázků pomocí různých ditheringových metod a zhodnocením vhodnosti použití těchto metod na určité typy obrázků. V práci jsou tyto metody podrobně popsány a pro každou z nich je naprogramován algoritmus v programu MATLAB. Dále jsou v práci ditheringové metody porovnávány mezi sebou z různých pohledů: doba trvání algoritmu, průzkum formou dotazníku, osobní názor a porovnání SSIM.

Bachelor work deals with the reducing of picture color depth by various dithering methods. These methods are compared between each other and demonstrated on various types of pictures. Each method is described and implemented in MATLAB. The results are compared from different angles: time duration of algorithm, survey based on form, my opinion and SSIM comparison.
Dithering the image
Keywords: Dithering; bitmapový obrázek; MATLAB; algoritmus; porovnání; barevný prostor; náhodný rozptyl; maticový rozptyl; distribuce chyby; SSIM.; Dithering; bitmap picture; MATLAB; algorithm; comparing; color depth; random dispersion; matrix dispersion; error distribution; SSIM.