Reportovací nástroj pro GridEngine - Rožek, František (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2016)
Cílem této práce je sestavit nástroj, který bude odrážet využití výpočetního clusteru postaveného na technologii Grid Engine. Data jsou zpracována pomocí PHP a Shell skriptů a následně uložena do MySQL, či RRD databází. V práci byl vytvořen systém, který zpracovává obrovské množství dat a poskytuje ucelený náhled na využití celého clusteru, ale i jeho konkrétních komponent, či na statistiky jednotlivých uživatelů. Vytvořené řešení poskytuje aktuální i dlouhodobá data. Výsledek této práce umožňuje sledovat výpočetní cluster z jediného nástroje, což dříve nebylo možné.

The aim of this work is to build a tool that will reflect the utilization of the computing cluster, built on Grid Engine technology. Data are processed using PHP and Shell scripts and then stored in MySQL, or RRD databases. The work created a system that handles huge amounts of data and provides a comprehensive view on the utilization of the entire cluster, but also its specific components, or statistics of individual users. Created solution provides current and long-term data. The result of this work allows you to watch computing cluster from a single tool, which was not possible before.
GridEngine Reporting Tool
Keywords: reportovací nástroj; výpočetní cluster; Grid Engine; HPC; RRDtool; JavascriptRRD; reporting tool; computing cluster; Grid Engine; HPC; RRDtool; JavascriptRRD