Posouzení informačního systému firmy a návrh změn - Trobl, David (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá posouzením současného stavu příspěvkové organizace základní školy, analýzy jejího využití informačního systému Bakaláři a návrhu změn. Teoretická část se zaměřuje na vymezení pojmů užitých v analytické části. Samotná analytická část se věnuje prozkoumání současného stavu organizace a školního informačního systému. V závěrečné části jsou popsány nedostatky plynoucí z analýz a změny na zlepšení spolu s ekonomickým zhodnocením.

This bachelor’s thesis assesses the current situation of a state-funded elementary school, analyses its use of the Bakaláři information system, and proposes improvements. The theoretical section defines the key concepts used later in the analytical part. The analytical part examines the organisation’s present state and usage of the school information system. The final chapter outlines the problems revealed by the analysis, presents recommendations for improvement, and provides an economic evaluation of the proposed changes.
Information System Assessment and Proposal of ICT Modification
Keywords: školní informační systém; SWOT; PESTEL; analýza; školství; Bakaláři; umělá inteligence; efektivita; bezpečnost; school information systém; SWOT; PESTEL; analysis; scholarship; Bakaláři; artificial intelligence; efficiency; security