Zkapalněný zemní plyn - Borkovec, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá zkapalňováním zemního plynu, jeho transportem, skladováním a opětovným odpařováním. V rámci práce byl navržen malý zkapalňovací cyklus a odpařovací jednotka.

This master thesis deals with issue of natural gas liquefaction, its transport, storing and regasification. Part of this work was designing off a small liquefaction cycle and regasification unit.
Liquefied natural gas
Keywords: Zemní plyn; LNG; zkapalněný zemní plyn; odpařování; Natural gas; LNG; liquefied natural gas; regasification