DŮM NA HRANĚ - Valašské Meziříčí, ulice Sokolská - Podpleská, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury)
Funkce - tři patra podzemního parkování, parter s obchody a dvě patra urená pro bydlení Architektonický výraz - dům sahá do hloubky tří podzemních podlaží a nad zem vystupuje do výšky jedenácti metrů - tří pater, čím navazuje na římsu přilehlého domu. Na severní straně částečně kopíruje tvar ulice, na jižní vybíhá do prostoru třemi konzolovitými hmotami, jimiž utváří dojem tří samostatných bloků nad parterem.

Function - three floors of underground parking, a parterre with two floors of shops and urns for housing The architectural expression - the house extends to a depth of three underground floors above ground and comes to the height of eleven meters - three floors of what follows on a ledge adjacent house. In the northern part of the shape of the street on the south out into space three konzolovitými materials, which creates the impression of three separate blocks of the parterre.
HOUSE ON THE EDGE – Valašské Meziříčí, Sokolská Street
Keywords: Dům na hraně - polyfunkční dům - bydlení; obchod; parkování; The house on the edge - multi-functional building - residential; commercial; parking