Statická analýza zvonové stolice s využitím moderních geodetických metod - Mojrová, Martina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Cílem práce je vytvoření a posouzení statického modelu konstrukce zvonové stolice pomocí nových geodetických metod. Tím se rozumí zpracování dat z lasersceneru, tzv. mračna bodů na geometrický model, jež je možné importovat do různých rýsovacích a modelových programů. Dále z tohoto geometrického modelu vytvořit statický model, v programu ANSYS pak MKP model a vypočet vnitřních sil. Nakonec posouzení konstrukce dle ČSN EN 1995-1 Navrhování dřevěných konstrukcí.

The aim is to create a static model assessment of construction bell stools using new geodetic methods. This means data processing from laser scanner called. Point Cloud to the geometric model, which can be imported into a variety of drawing and modeling programs. Furthermore, use this geometrical model to create a static model, in program ANSYS FEM model and then calculate the internal forces. Finally, assessment of structures according to EN 1995-1 Design of timber structures.
Static analysis of bell stool using modern geodetic methods
Keywords: Mračno bodů; geometrický model; statický model; laserscaner; zvonová stolice.; Point cloud; geometry model; static model; laserscaner; bell stool.