GUI pro deskovou hru Ghost Stories - Sládek, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací počítačové verze kooperativní deskové hry Ghost Stories, která umožňuje lokální i síťovou hru. Text práce se postupně zabývá vybranou hrou, jejími pravidly, návrhem aplikace, detaily k implementaci a testování a zhodnocením dosažených výsledků. Výstupem práce je aplikace rozdělená na server a klienta, napsaná v jazyce C++ s využitím knihovny Qt verze 4.8 a její součásti, jazyka QML, pro tvorbu GUI.

This bachelor's thesis describes the design and implementation of a PC version of a cooperative board game called Ghost Stories. The resulting application allows for both local and online playing. The text of this thesis details the chosen game and its rules, design and implementation of the application itself, testing and the evaluation of results. The output of this thesis is an application divided into server and client parts, written in C++ using the Qt 4.8 framework and its featured QML language for GUI creation.
Ghost Stories Board Game GUI
Keywords: GUI; desková hra; Qt framework; QML; síťová aplikac; GUI; board game; Qt framework; QML; network application