Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Zapletal, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Moje bakalářská práce se zaobírá finanční analýzou společnosti Zeppelin CZ s.r.o. v rozmezí let 2013 až 2017. V první části bakalářské práce se zaobírám cíli a metodikou této závěrečné práce. V teoretické části se věnuji vybraným ukazatelům a zdrojům finanční analýzy, které jsou nutné pro praktickou část bakalářské práce. V praktické části budou následovat samotné výpočty ukazatelů a představení společnosti. Na základě informací z praktické části navrhuji opatření pro zlepšení finanční situace společnosti pro další roky.

This bachelor`s thesis is focused on financial evaluation of the Zeppelin CZ s.r.o. company between years 2013 and 2017. The first part of my bachelor`s thesis is focused on goals and methodology of this bachelor`s thesis. In theoretical part I am targeting on selected indicators and sources of financial evaluation, which are neccesary for practical part of this bachelor`s thesis. In the practical part there will be selected calculations of indicators itself and preview of the company. On behalf of information from practical part, Iam suggesting corrective actions leading to better financial situation of the company for the upcoming years.
Evaluation of the Financial Situation of a Company and Proposals for its Improvement
Keywords: finanční analýza; hodnocení; rozvaha; rozdílové ukazatelé; rentabilita; výkaz zisků a ztrát; financial analysis; evaluation; balance sheet; difference indicators; profitability; profit and loss statement