Stanovení účinnosti hydroizolační infuzní clony v různých typech stavebních materiálů vystavených kapilární vlhkosti - Červenka, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Zvýšená vlhkost zdiva se vyskytuje zejména u starších staveb. V některých případech mohou tyto problémy vznikat i u novostaveb. Tento problém je nutné odborně řešit a přistoupit k sanaci stavebního objektu. Sanace vlhkého zdiva prostřednictvím chemické injektáže je v dnešní době již značně rozšířenou a hojně používanou metodou. Na rozdíl od mechanických metod sanace vlhkého zdiva při provedení chemických injektáží není nutnost většího zásahu do konstrukce a je tedy šetrná ke stavebnímu objektu. Hlavním cílem diplomové práce je sestavit metodiku pro testování injektážních gelů, jejíž součástí bude výběr jednoho ideálního injektážního gelu.

Increased moisture of masonry occurs mainly in older buildings. In some cases these problems arise even in new buildings. This issue should be properly treated and process of rehabilitation of the building must be executed. Humid walls can be treated by chemical injections, which is nowadays quite extensive and widely used method. Unlike mechanical methods humid walls in the implementation of chemical grouting does not need a major redesign and thus is friendly to the construction of the object. The main objective of this thesis is to establish a methodology for testing the injection materials, which will include a selection of ideal injection gel.
Determination of waterproofing screens efficiency in various types of building materials exposed to capillary wetness
Keywords: Vlhkost; zdící materiály; hydroizolace; sanace; injektáž; infuzní clona; testování účinnosti; metodika výběru optimálního injektážního prostředku.; Humidity; mason materials; waterproofing; rehabilitation; injection; infusion curtain; experimental testing; methodology for choosing the optimal injection funds.