Modifikace provozních podmínek stroje ALIMAK - SCANDO - Němec, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Cílem této diplomové práce, na téma modifikace provozních podmínek, je provést analýzu stávajících a modifikovaných podmínek stroje a provést jejich vzájemné srovnání. Tato práce obsahuje pevostní výpočet rámu, výpočet ploch zatížených větrem, stabilitu polohy a kontrolu únosnosti při únavě.

The theme of this master´s thesis with theme the modification of work conditions, it´s aim is to analyse existing and modified operating conditions of the machine and make their comparison. This work includes frame stress analysis, surface burdened by wind, the stability of the location and control of capacity at endurance.
Modification of work conditions ALIMAK - SCANDO machine
Keywords: Jeřáb; věžový jeřáb; výtah; stavební výtah; rám.; The crane; tower crane; lift; construction elevator; frame.