Akumulátory elektromobilů - Huk, Vojtěch (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2023)
Tato rešeršní bakalářská práce se zabývá akumulátory elektromobilů. Samotný akumulátor se skládá z mnoha konstrukčních částí, které lze vyrobit z celé řady materiálů a poskládat mnoha způsoby. V první části této práce je vytvořen přehled vlastností akumulátorů, kterými by měl disponovat k dosažení požadavků na něj kladeným, a také způsobů naplnění těchto požadavků dostupných na trhu. Druhá část podrobně popisuje jednotlivé komponenty akumulátoru, včetně jejich funkce a provedení. Zvláštní pozornosti se dostává bateriovým článkům, popisuje a porovnává technologie v nich použité včetně grafického zobrazení.

This bachelor thesis deals with electric vehicle batteries. The battery itself consists of many structural parts that can be made from a variety of materials and assembled in many ways. The first part of this thesis provides an overview of the characteristics a battery should have to achieve the requirements placed on it, and the methods available on the market to meet these requirements. The second part describes in detail the individual components of the battery, including their function and design. Special attention is given to battery cells, describing and comparing the technologies used in them, including graphical representation of this comparison.
Electric Vehicle Acupack
Keywords: elektromobil; akumulátor; Li-ion článek; konstrukční řešení; electric vehicle; battery pack; Li-ion cell; construction design