Bezbariérový rodinný dům - Kubátová, Aneta (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Předmětem projektu je novostavba bezbariérového rodinného domu v katastrálním území Pohled. Dům je navržen pro čtyř člennou rodinu. Objekt je částečně podsklepený a má jedno nadzemní podlaží. V nadzemním podlaží se nachází zádveří, obývací hlavní denní zóna, pokoje, koupelna a WC, komora. V suterénu se nachází technická místnost, prádelna, rehabilitační místnost, sauna a koupelna s WC. Objekt je řešený z keramických tvárnic POROTHERM. Stop je keramický z nosníků a vložek MIAKO. Střecha je pultová a plochá.

The aim of project is e new building of a family house in the cadastral area Pohled. I tis designed for a family of four. The building is partial basement anf ground floor. on the grand floor there are an entrance, the main day area, bedrooms, bathroom and WC. On the basement there are utility room, laundry, rehabilitation room, sauna and bathroom with WC. The building is designed mainly in clay block of POROTHERM. The ceiling is clay from beams and inserts MIAKO. The roof is mono-pitched and flat.
Disabled accessible detached house
Keywords: Bezbariérový rodinný dům; částečně podsklepený; přízemí; pultová střecha; plochá střecha; stěnový systém.; Barrier-free detechad house; partial basement; ground floor; mono-pitched roof; flat roof; wall systém.