Koncepce dopravy v obci Újezd u Brna - Rybárová, Martina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Předmětem diplomové práce je návrh koncepce dopravy v obci Újezd u Brna. Hlavním úkolem mé diplomové práce je analýza stávajícího stavu statické dopravy a veřejné hromadní dopravy na území obce. Dalším z úkolů je analýza nehodovosti a rizikových míst na území obce s cílem zvýšit bezpečnost pro všechny účastníky silničního provozu. Neméně důležitou součástí diplomové práce je měření dopravně-inženýrských dat včetně směrového průzkumu. Pro průzkum a vyhodnocení dat byly vyselektovány čtyři lokality.

The subject of the diploma thesis is the concept of transport in the municipality Újezd u Brna. The main task of my thesis is to analyze the current state of static transport and public transport in the municipality. Another task is to analyze accident rates and risk spots in the municipality with the aim of increasing safety for all road users. No less important part of the thesis is measurement of traffic engineering data including directional survey. Four locations were selected for data research and evaluation.
Transport concept in Ujezd u Brna
Keywords: Újezd u Brna; statická doprava; parkování; intenzita; pentlogram; veřejná hromadní doprava; křižovatka; nehodovost; Újezd u Brna; static transport; parking; intensity; pentlogram; public transport; crossroad; accident rate