Optimalizace provozu dešťových zdrží - Čížová, Veronika (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Práce se zabývá problematikou dešťových zdrží na stokové síti. Jsou zde zmíněny důvody pro zařazení dešťových zdrží, druhy, funkce, způsoby zařazení do stokové soustavy a doporučení pro výběr. Dále jsou zde uvedeny způsoby dimenzování. Je zde popsáno vybavení a konstrukce nádrží a jejich čištění. Text obsahuje popis případové studie, ve které byly testované inovativní technologie pro čištění vody v dešťových zdržích. Součástí práce je prozkoumání stavu konkrétní stokové sítě pro možnost optimalizace provozu dešťových zdrží.

This work deals with stormwater tanks on sewer system. Grounds for the stormwater tanks are mentioned there. Also types, functions, possible locations and recommendations for selection from the types are mentioned. Ways of sizing the tanks are described. The tank equipment, construction and cleaning of the tanks are noted. Text contains description of a case study. The case study deals with testing innovative technologies for local treatment of combined sewage in stormwater tanks. Part of this work is to explore the state of specific sewer system. The purpose of this is to optimize the stormwater tanks operation.
Optimization of stormwater tank operation
Keywords: Dešťová zdrž; hospodaření s dešťovými vodami; znečištění recipientu; jednotná stoková síť.; Stormwater tank; stormwater management; pollution of receiving waters; combined sewerage network.