Syndrom vyhoření u pracovníků v neziskovém prostoru - Vaňková, Linda (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
V diplomové práci je řešena problematika syndromu vyhoření v neziskovém sektoru. Teoretická část se zabývá motivací, pracovním výkonem a popisem neziskové organizace. Dále je charakterizován syndrom vyhoření, jeho průběh a zamezení v souvislosti s neziskovou organizací. V analytické části práce je zjišťován výskyt syndromu vyhoření ve vybrané neziskové organizaci. Zabývá se také analýzou motivace a pracovního výkonu v souvislosti se syndromem vyhoření. Cílem práce je analýza výskytu syndromu vyhoření ve vybrané organizaci a na základě výsledků této analýzy navrhnout opatření na jeho eliminaci.

The master’s thesis focuses on a theme of burnout syndrome in a non-profit sector. The theoretical part deals with motivation, work performance and a description of a non-profit organization. This part also describes the burnout syndrom, its processes and burnout prevention in connection with a non-profit organization. The practical part deals with the occurence of burnout syndrome in a selected non-profit organization. I also focus on the analysis of motivation and work performance relating the burnout syndrome. The aim of this thesis is to analyse the burnout syndrome occurence in the particular organization and create maasures to eliminate the burnout. ¨.
Burnout Syndrome Among Workers in the Nonprofit Area
Keywords: Neziskový sektor; motivace; syndrom vyhoření; sociální hodnota; pracovní uspokojení; pracovní nasazení.; Non-profit sector; motivation; burnout; social value; job satisfaction; workload.