Nelineární analýza železobetonových konstrukcí - Kopřiva, Josef (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Cílem je vytvořit výpočtový konečně prvkový model dodatečně předepnuté lávky pro pěší a pro cyklisty pomocí programu ANSYS. Provést nelineární analýzu konstrukce a provést srovnání s normovými hodnotami.

Create FEM computational model additionally tensioned bridges for pedestrians and cyclists using ANSYS. Perform nonlinear analysis, design and make a comparison with standard values.
Nonlinear analysis of reinforced concrete structures
Keywords: Nelineární materiálový model; metoda konečných prvků; nelineární analýza; fáze chování trhlin; normálové napětí.; Nonlinear material model; finite element method; nonlinear analysis; the phase behaviour of cracks; normal stress.