Aplikace hlubokých zásobníkových automatů v kompilátorech - Viktorin, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
V této práci se zaměřím na aplikaci hlubokých zásobníkových automatů v překladačích, jejich zakomponování do syntaktického analyzátoru a možnost dalšího využití. Díky těmto automatům můžeme provést expanzi v různých hloubkách zásobníku a tím umožňuje používat jiné zápisy příkazů.

In this thesis, I focus on the application of deep pushdown automatons in compilers, their composition in the parser, and the possibility of further recovery. Thanks to these automatons can carry out the expansion of the nonterminals in various depths and thus makes it possible to use other records of expressions.
Application of Deep Pushdown Automata in Compilers
Keywords: Zásobníkový automat; hluboký zásobníkový automat; gramatika; Chomského klasifikace gramatik; formální jazyky; překladač; lexikální analyzátor; regulární výraz; Deep pushdown automaton; lexical analyzer; grammar; Chomsky grammar hierarchy; regular expression; compiler