Aplikace IAS/IFRS v akciové společnosti - Buřič, Zdeněk (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2014)
Diplomová práce srovnává účetní závěrku zpracovanou dle platné české účetní legislativy a účetní závěrku dle IAS/IFRS. Cílem diplomové práce je porovnání české účetní legislativy a mezinárodních standardů finančního výkaznictví a vymezení hlavních rozdílů mezi těmito systémy a jejich zobrazení v účetní závěrce.

The master’s thesis compares Financial Statements under Czech accounting systems with Financial Statements under IAS/IFRS. The master’s thesis shows the main differences between these two reporting systems, and their presentation in Financial Statements.
Application IAS/IFRS in Joint Stock Company
Keywords: IAS/IFRS; Mezinárodní standardy finančního výkaznictví; účetní závěrka; účetnictví; Rozvaha; Výkaz zisku a ztráty; IAS/IFRS; International Financial Reporting Standards; Financial statements; Accounting; Balance sheet; Profit and Loss Account