Využití oxidu titaničitého ve fotovoltaice - Zbořilová, Zdeňka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou využití oxidu titaničitého ve fotovoltaice. V teoretické části je zpracován rešeršní přehled o vlastnostech, metodách přípravy a využití mezoporézních tenkých vrstev oxidu titaničitého v solárních článcích (barvivy senzibilizovaných a tzv. inverzních). Praktická část zahrnuje přípravu barvivy senzibilizovaných solárních článků a proměření chování těchto článků na světle.

This bachelor thesis deals with the utilization of titanium dioxide for photovoltaics. The theoretical part gives a brief outline on the properties, methods of preparation and utilization of titanium dioxide mesoporous thin films for solar cells (dye sensitized solar cells and hybrid ones). The practical part includes a preparation of dye sensitized solar cells and a basic study on their behaviour during light exposure.
Titanium Dioxide for Photovotaics
Keywords: Oxid titaničitý; mezoporézní tenké vrstvy; barvivy senzibilizované solární články; inverzní solární články; Titanium dioxide; mesoporous thin films; dye sensitized solar cells; hybrid solar cells