Návrh shozové laboratoře pro testy balistických záchranných systémů - Chadima, Bedřich (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2015)
Tato diplomová práce je zaměřena na návrh shozové laboratoře pro testy balistických záchranných systémů. V první části práce jsou popsány balistické záchranné systémy, jejich části a metody testování těchto systémů. Ve druhé kapitole je popsána starší verze testovacího zařízení a jednoduchý test, provedený s elektronickým vybavením testovacího zařízení. Následuje návrh konceptu nového zařízení a pevnostní analýza rámu. Výsledkem práce je automatická modulární shozová laboratoř, která je schopná testovat balistické systémy pro letadla o hmotnosti od 230 do 1700 kilogramů.

This thesis is focussed on designing of the air drop labradory for testing the balistic recovery systems. The first part of the thesis describes balistic recovery systems, their parts as well as methods of testing this devices. In the second charter there is a description of older vision of a testing device and simple test with the electronics of the testing device. The next step is designing of the new koncept of testing device and the structure analysis of the frame. The product of the thesis is a modular automated testing device, which is able to test balistic recovery systems for aicrafts with the weights between 230 and 1700 kilograms.
Design of flight test laboratory for ballistic recovery systems testing
Keywords: shozová laboratoř; balistický záchranný systém; vzorkovací frekvence; záznamové zařízení; modulární koncepce; air drop testing device; balistic recovery systém; sample rate; datalogger; modular conception