Obrábění součástí v malosériové výrobě s aplikací CNC strojů - Vaverka, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Tématem této práce je zvolení optimální výrobní technologie pro vybraného představitele. Cílem této práce je porovnat výrobu na klasických obráběcích strojích a na NC a CNC strojích. Obě varianty jsou vyhodnoceny z hlediska efektivnosti, rychlosti a ekonomiky výroby. Z výsledků jsou vytvořeny doporučené výrobní postupy podle počtu kusů vyráběných v zakázce.

The topic of this thesis is the choice of optimal production technology for the chosen representative. The aim of this work is to compare production on conventional machine and on NC and CNC machines. Both variants are evaluated in terms of efficiency, speed and economy of production. Outputs are based on recommended production procedures based on the number of pieces produced in the order.
Machining of parts in low series production with CNC machine application
Keywords: obrábění; programování; obráběcí stroj; malosériová výroba; výrobní postup; machining; programming; machine; small series production; production process