Financování pořízení dlouhodobého majetku v obchodní společnosti - Mojžíšová, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou financování pořízení dlouhodobého hmotného majetku nákupem. Teoretickou část vymezují jednotlivé možnosti financování: z vlastních zdrojů, úvěru a leasingu. V praktické části jsou tyto možnosti aplikovány na danou společnost, pro niž je bakalářská práce zpracovávána. Možnosti financování jsou uváděny na základě skutečných dat jednotlivých institucí, které tyto možnosti zřizují. Závěrem práce je vyhodnocení všech možností a doporučení nejvhodnějšího řešení.

The bachelor’s thesis deals with the financing of fixed assets. The theoretical part define individual funding opportunities: from its own resources, credit and leasing. In the practical part, these options are applied to the company for which the thesis processed. Financing options are presented based on actual data from individual institutions set up these options. Conclusion of this work is to evaluate all the options and recommendations of the most suitable solutions.
Financing Purchase of Long-Term Property in the Company
Keywords: Dlouhodobý hmotný majetek; financování; vlastní zdroje; leasing; úvěr.; Tangible fixed assets; financing; own resources; leasing; loan.