Zděný rodinný dům - Pražan, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Cílem zadaného tématu bakalářské práce ,,zděný rodinný dům‘‘ je vypracovat projektovou dokumentaci pro provedení stavby. Rodinný dům je navržen pro čtyřčlennou rodinu. Nacházející se v okrajové části vesnice Borové u Poličky. Objekt je řešen jako samostatně stojící o dvou nadzemních podlažích, nepodsklepený. První nadzemní podlaží lze rozdělit na část technickou a aktivní. V technické části se nachází garáž pro jeden automobil, technická místnost, domácí práce, schodiště a WC. V aktivní zóně domu se nachází obývací pokoj a kuchyň s jídelnou. V druhém nadzemním podlaží jsou tři pokoje, koupelna a šatna. Nenosné zdivo v 1.NP je zděné z cihelných tvárnic Heluz ve 2.NP je ze sádrokartonových příček. Stropy jsou z POT nosníků a stropních vložek MIAKO. Rodinný dům je zastřešen sedlovou střechou ze střešní krytiny Bramac max 7.

The aim of this bachelor thesis which is called ,, A brick- built detached house ‘‘si to create documentation for carrying out constrction. The house is designed for a four member family. It is situated in a suburb of village Borová u Poličky. The building has been designed as a detached house with two floors and no basement. The first floor consisted of two parts- a technical and aktive one. In the techical part, there is a garage for a car, technical room, homework room, staircase and toilet. In aktive part, there is a living room and kitchen with dining room. On the second floor, there is a three rooms, bathroom and dressing-room. The non-bearing walls in1.NP is made of brick breeze blocks Heluz, on 2.NP is made of plasterboard partitions. The ceiling is made of POT girders and ceiling inserts Miako. Family house is covered with a gable roof of roofing Bramac max 7°.
Masonry House
Keywords: Bakalářská práce; rodinný dům; sedlová střecha; cihelné tvárnice Heluz; stropní konstrukce; střešní krytina.; Bachelor thesis; detached house; gable roof; breeze blocks Heluz; ceiling construction; roof covering.