Rizika řízení průběhu zakázky v nebankovní instituci - Kopecká, Jana (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství, 2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou řízení rizik v průběhu zakázky v podniku Provident Financial s.r.o., který je poskytovatelem krátkodobých a střednědobých spotřebitelských úvěrů. Práce je rozdělena do tří části, kdy první část představuje teoretická východiska na základě odborné literatury. Analytická část je zaměřena na představení společnosti, popis průběhu zakázky podnikem a riziky s tímto procesem spojené a analýzou okolí podniku. V poslední části jsou vyobrazeny návrhy na snížení rizik zmíněných v analytické části a navrhnutí nového informačního systému, který je pro podnik důležitý.

The diploma thesis deals with the issue of risk management during the contract in Provident Financial company which focuses on short-term and mid-term loans. This thesis is divided into three parts. The first part provides theoretical basis based on professional literature. The analytical part is focused on introduction of the company, description of the course of the contract and risks associated with it and analysis of external environment. Last part shows proposals to minimize the risks mentioned in the analysis and a proposal for new information system, which is important for the company.
Risks management of orders in a non-banking institution
Keywords: Riziko; analýza rizik; průběh zakázky; metoda FMEA; metoda PERT; Risk; risk analysis; course of contract; FMEA method; PERT method