Zhodnocení finanční situace podniku - Štoudková, Julie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2022)
Bakalářská práce bude zaměřena na zhodnocení finanční situace tří vybraných podniků z různých odvětvích a na jejich dopady covidových opatřeních z krátkodobého hlediska. Práce bude obsahovat teoretickou i praktickou část. V teoretické části budou uvedeny veškerá teoretická východiska potřebná pro dosažení hlavního cíle práce. V praktické části bude provedena analýza tří podniku v letech 2017–2020 s využitím metod uvedených v teoretické části. Tato analýza bude doplněna bankrotním a bonitním modelem a predikcí časových řad. Následně se shrnou veškeré zjištěné poznatky a zjednodušeně navrženy návrhy, na co by se společnosti měli zaměřit k efektivnímu vedení společnosti.

The bachelor’s thesis will focus on the evaluation of the financial situation of three selected companies from different sectors and their impact on covid measures in the short term. The work will contain a theoretical and practical part. The theoretical part will list all the theoretical background needed to achieve the main goal of the work. In the practical part, an analysis of three companies in the years 2017-2020 will be performed using the methods listed in the theoretical part. This analysis will be complemented by a bankruptcy and creditworthiness model and time series predictions. Subsequently, all the findings and summarized proposals for what companies should focus on effective company management are summarized.
Financial Evaluation of a Company
Keywords: finanční analýza; účetní výkazy; aktiva; pasiva; metody finanční analýzy; rentabilita; likvidita; zadluženost; predikce časových řad; financial analysis; financial statements; assets; liabilities; methods of financial analysis; profitability; liquidity; indebtedness; time series prediction