Návrh finančního plánu podniku zabývajícího se výrobou elektrických zařízení - Žákovská, Lucie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Tato diplomová práce je zaměřena na návrh finančního plánu pro vybraný podnik na následující čtyři roky. Práce je rozložena do několika částí, přičemž první z nich je zaměřena na teoretický základ dané problematiky. V následující části je představena vybraná společnost, pro kterou je dále zpracována strategická a finanční analýza, kterou v závěru kapitoly shrnuje analýza SWOT. Poslední část práce se věnuje představení finančního plánu vybraného podniku včetně jeho celkového zhodnocení.

This master´s thesis is focused on a draft of a financial plan for a selected company for the next four years. The thesis is divided into several parts, the first part is focused on the theoretical basis of the given issue. The following part presents the selected company, for which a strategic and financial analysis is further processed, which is summarized in the SWOT analysis at the end of the chapter. The last part of the thesis is devoted to the presentation of the financial plan of the selected company, including its overall evaluation.
Draft financial plan for a company engaged in the production of electrical equipment
Keywords: finanční plánování; finanční plán; strategická analýza; finanční analýza; analýza citlivosti; plánované účetní výkazy; financial planning; financial plan; strategic analysis; financial analysis; sensitivity analysis; projected financial statements