Návrh referenčního svítidla - Cikryt, Adam (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2023)
Diplomová práce se zabývá návrhem a výrobou referenčního svítidla pro využití ve světelných laboratořích. Při navrhování konstrukčního řešení svítidla jsou využity simulace v programu Ansys Speos, dle kterých se posuzují světelné vlastnosti svítidla. Navržené svítidlo je vyrobeno za využití 3D tisku a sestaveno. Světelně-technické vlastnosti svítidla jsou zjišťovány měřením ve světelných laboratořích.

The master's thesis deals with the design and manufacturing of a reference luminaire for use in lighting laboratories. In the design of the luminaire, simulations in Ansys Speos are used to assess the luminaire's lighting properties. The designed luminaire is manufactured using 3D printing and assembled. The light technical properties of the luminaire are determined by measurements in lighting laboratories.
Design of a reference luminaire
Keywords: Svítidlo; Světelný zdroj; Návrh; Simulace; Ansys Speos; 3D tisk; jasový analyzátor LDA; Fotometrické měření; Luminaire; Light source; Design; Simulation; Ansys Speos; 3D printing; luminance analyzer LDA; Photometric measurement