Řešení dynamiky vyvažovací jednotky vznětového řadového čtyřválcového motoru - Dítě, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2010)
Zadáním této diplomové práce je vytvoření 3D modelu vyvažovací hřídele a dynamického modelu vyvažovací hřídele a jehlových nebo kluzných ložisek. Z výsledků dynamických analýz v MBS (Multi-Body-System) rozhodnout, který typ ložiska je pro uložení vyvažovací hřídele v motoru značky Zetor typové řady III nejvýhodnější.

Subjekt of this diploma thesis is createing of 3D model of a balancing shafts and a dynamic model of the balancing shaft and needle roller or plain bearings. To decide from the results of dynamic analysis in MBS (Multi-Body-System), which type of bearing is the best for storage the balancing shaft in the engine Zetor type series III.
Balancer Unit Dynamics of Diesel In-line Four-cylinder Engine
Keywords: Vyvažovací jednotka; Dynamický model; Vyvažovací hřídel; Jehlová ložiska; Kluzná ložiska; Balancing unit; Dynamic model; Balancing shaft; Needle roller bearings; Plain bearings