Vyhodnocení doplňkové výbavy karoserií vozidel z pohledu legislativy - Knebl, Vladimír (Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství)
Diplomová práce pojednává o možnostech doplňkové výbavy karoserií vozidel. Obsahem je teoretická a praktická část. Teoretická část je zaměřena na objasnění základních pojmů dané problematiky včetně legislativních předpisů a zákonů. Praktická část se zabývá konkrétními příklady v oblasti úprav karoserií, které jsou následně zkoumány z pohledu legislativy a je objasněna jejich případná montáž a podmínky užití.

This thesis discusses the possibilities of additional equipment on vehicle body. The content of the theoretical and practical part. The theoretical part is focused on clarifying the fundamental concepts, including the issue of legislative regulations and laws. The practical part deals with specific examples of changes in the body, which are then examined in terms of legislation and clarify their possible assembly and conditions of use.
Evaluation of Complementary Car Body Equipment from the Point of View of Legislation
Keywords: Doplňková výbava; karoserie; tuning; legislativa; zákony; úpravy; denní svícení; osvětlení; rámy; homologace; vyhodnocení; Additional equipment; bodywork; tuning; legislation; laws; regulation; daytime running lights; lighting; frames; certification; evaluation