Stereofonní mikrofonní předzesilovač s integorvaým A/D převodníkem - Tóth, Péter (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2012)
Táto práce se zabíva konstrukcí mikrofonního předzesilovača s integrovaním A/D převodníkem, který bude schopen mobilního provozu. V úvodu je spomenuta história záznamu zvuku a parametry dílčích modulů navrženého zařízení které jsou pro naši aplikaci nejdůležitější vo všeobecnosti. V kapitole konstrukce zařízení jsou jednotlivé moduly popsany.

he aim of this work is to design a mobile microphone preaplifier with integrated ADC suitable for in field work. In the intruduction a general overwiev is presented about the history of sound recording and it also deals with the parameters of the devices designed in this work. In the next chapter the contruction of each module is described.
Stereo microphone preamplifier with integrated ADC
Keywords: mobilní mikrofonní předzesilovač; převodník A/D; S/PDIF; mobile microphone preamplifier; A/D converter; S/PDIF