Most přes místní komunikaci a potok - Večeřa, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Předmětem diplomové práce je návrh mostní konstrukce, která převádí silnici I/11 přes Bystrý potok a místní komunikaci mezi Nebory a Oldřichovicemi. Konstrukce je navržena ve čtyřech variantách, z nichž byla vybrána varianta předpjaté jednotrámové konstrukce o čtyřech polích s délkou přemostění 106,6 m. Výpočet účinků zatížení je proveden počítačovým programem Scia Engineer. Posouzení konstrukce je řešeno dle platných evropských norem ČSN EN 1992-1-1. Dále je zpracována přehledná výkresová dokumentace, stavební postup a vizualizace mostu.

The Diploma thesis deals with the design of the bridge construction that conveys the road I/11 across the Bystry brook and the local road between Nebory and Oldřichovice. The construction is designed in four options, one of which was selected is the variation of the prestressed onebeam construction of four fields and the lenght of bridging 106,6 m. Calculation of the effects of the load is carried by a computer program Scia Engineer. Assessing the design is done in accordance with applicable European standards EN 1992-1-1. It is also elaborated well arranged drawing documentation, construction process and visualization of the bridge.
Bridge over a local road and brook
Keywords: Silniční most; jednotrámová konstrukce; předpjatý beton; dimenzování; výkresová dokumentace; vizualizace; Road bridge; onebeam construction; prestressed concrete; dimensioning; drawing documentation; visualization