Vytvoření interaktivních programů pro podporu výuky zpracování signálů - Pacas, Ondrej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2018)
Bakalářská práce se zabývá vytvořením čtyř interaktivních nástrojů pro podporu výuky zpracování signálů. Cílem práce je vytvořit aplikace které budou vizuálně interpretovat jednotlivé metody zpracování signálů. Toto zahrnuje aplikace pro lineární regresi a metodu nejmenších čtverců, interpolaci a rekonstrukce signálu z jeho vzorků, diskrétní lineární konvoluci a diskrétní křížovou korelaci. Aplikace jsou vytvořeny v programovacím jazyce JavaScript.

This thesis deals with creation of four interactive applications for educational purposes in the field of digital signal processing. The goal of this work is to create four applications which will visually interpretate each of the methods of signal processing. This involves applications for linear regression and least squares method, interpolation and signal reconstruction from its samples, discrete linear convolution and discrete cross-correlation. Applications are created using JavaScript programming language.
Interactive software tools for teaching signal processing
Keywords: JavaScript; React; HTML5; canvas; signál; rekonstrukce signálu; regrese; aproximace; metoda nejmenších čtverců; konvoluce; korelace; křížová korelace; interpolace; JavaScript; React; HTML5; canvas; signal; signal reconstruction; regression; approximation; least squares method; convolution; correlation; cross-correlation; interpolation