Ocelová průmyslová hala s jeřábovou dráhou - Holec, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2014)
Bakalářská práce obsahuje návrh nosné konstrukce průmyslové ocelové jednolodní haly o rozpětí 30 m, délce 82 m a výšce skladebné konzoly 7,5 m. V hale je mostový jeřáb o nosnosti 20 t. Hlavní konstrukční materiál je ocel S 355. Je zpracována jedna podrobná varianta. Výkresová dokumentace obsahuje půdorys a řezy halou a výrobní výkres vazníku.

The bachelor thesis contains a design of one-aisle industrial steel hall with span 30 m, length 82 m and height of the holder of a crane track girder 7,5 m. In the hall there is an overhead crane with load capacity of 20 tons. The main structural material is steel S 355. It is processed several versions and one is processed in details. Drawings contain the platform and section of the hall and manufacturing drawings of the truss.
Steel industrial hall with crane rail
Keywords: Ocelová hala; vazník; vaznice; příčná vazba; sloup; patka; jeřábová dráha; Steel hall; truss; purlin; tranverse link; column; flap; crane runway