Rám formulového vozu s návrhem upevňovacích prvků karosérie - Trněný, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem konstrukčního řešení rámu pro formuli student. Součástí diplomové práce je i rozbor možných řešení. Hlavním kritériem při návrhu rámu je jeho výsledná torzní tuhost. Součástí návrhu rámu je i řešení úchytů zavěšení kol. V další části diplomové práce je řešen návrh kapotáží a jejich uchycení k rámu. V poslední části je několik informací o výrobě rámu.

This masters thesis concernes with design of formula student frame. Part of masters thesis is to a overview of possible solutions. The main criterion in frame design is final torsional stiffness. Another part of frame design is too solution of suspension attachement to frame. In next part of masters thesis is solved bodywork design and it´s fastening to frame. Final part has few informations about frame manufacturing.
Formula Frame Design with Bodywork Fastening Solution
Keywords: formule student; trubkový rám; torzní tuhost; MKP; kapotáže; formula student; tubular space frame; torsional stiffness; FEM; bodywork